enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhpçorumçorum haberhaber merkeziçorum son dakikacorum son dakika
DOLAR
46,2690
EURO
53,5644
ALTIN
6.277,08
BIST
13.938,48
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Çorum
Yağmurlu
21°C
Çorum
21°C
Yağmurlu
Pazar Hafif Yağmurlu
22°C
Pazartesi Parçalı Bulutlu
25°C
Salı Parçalı Bulutlu
27°C
Çarşamba Hafif Yağmurlu
28°C

Kazım Karabekir’in kızı Timsal Karabekir: “Cihan yıkılsa Türk yılmaz”

Kazım Karabekir’in kızı Timsal Karabekir: “Cihan yıkılsa Türk yılmaz”
REKLAM ALANI
14.11.2023
97
A+
A-

Kazım Karabekir Paşa’nın kızı Timsal Karabekir, Cumhuriyet’in bize bırakılan en büyük miras olduğunu belirterek, “Cihan yıkılsa Türk yılmaz” dedi.
Hitit Üniversitesi tarafından düzenlenen 7. Gençlik Sohbetleri çerçevesinde Kazım Karabekir Paşa’nın kızı Timsal Karabekir, “Dünü Unutma Yarına Hakkın Olsun” konulu bir Konferans verdi. Meslek Yüksek Okulu Ethem Erkoç Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen programda Timsal Karabekir, babası ve görevde olduğu sürece yaşanan olaylar hakkında bilinmeyenleri anlattı. Gençlerin omuzlarında büyük mesuliyetler olduğunu vurgulayan Karabekir, “Severek ve dik durarak, ‘Cihan yıkılsa Türk yılmaz’ diyeceksiniz. Yılmak yok. Her zaman vatanınız, ezanınız, bayrağınız için daima canlı olacaksınız. Ben 83 yaşımdayım, emeklilik bilmiyorum. Beşikten mezara kadar Cumhuriyetimize hizmet etmek borcumuzdur, görevimizdir” şeklinde konuştu.
Türk milletinin tarih boyunca yüz kızartıcı en ufak bir yanlışının olmadığının altını çizen Karabekir, “Ne bir soykırım ne başka bir şey. Bizim girdiğimiz savaşlar bir erkek savaşıdır. Kadınlara, çocuklara dokunulmamıştır. Türk’ün farkı burada” dedi.
Gençlere de tavsiyede bulunan Karabekir, “Talebe sözünü çok seviyorum. Öğrenci lafı güzel ama talep talep etmektir. İsteyin, isteyin. Size zaten istediğiniz verilecek. Değerli hocalarımızın elindesiniz. Talebelerimizin çok okumasını istiyoruz. Gençliğimizde daha çok okuyorduk. Gençlerin elindeki telefon faydalı oluyor mu bilmiyorum. Keşke okumayı devam ettirsek” ifadelerini kullandı.
Konferans sonunda Çorum Valisi Doç. Doç. Dr. Zülkif Dağlı, Belediye Başkanı Dr. Halil İbrahim Aşgın ve Hitit Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ali Osman Öztürk tarafından günün anısına hediye verildi.(İHA)

REKLAM ALANI
REKLAM ALANI
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.