enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhpçorumçorum haberhaber merkeziçorum son dakikacorum son dakika
DOLAR
47,3392
EURO
53,9257
ALTIN
6.132,20
BIST
14.077,67
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Çorum
Az Bulutlu
29°C
Çorum
29°C
Az Bulutlu
Cumartesi Yağmurlu
20°C
Pazar Hafif Yağmurlu
22°C
Pazartesi Parçalı Bulutlu
27°C
Salı Parçalı Bulutlu
31°C

Çorum Saat Kulesi 100 yıl önceki görünüme kavuşacak

Çorum Saat Kulesi 100 yıl önceki görünüme kavuşacak
REKLAM ALANI
05.05.2021
715
A+
A-

Çorum’da tarihi dokunun yeniden ayağa kaldırılması için önemli bir adım daha atıldı.
Çorum Belediyesi tarafından hayata geçirilecek olan ‘Kültür Yolu’ projesi kapsamında tarihi Saat Kulesi (Saathane) etrafında cephe sağlıklaştırma çalışmalarına başlandı. Sağlıklaştırma tamamlandığında tarihi Saathane etrafı 100 yıl önceki görünümüne kavuşacak. Belediye Başkanı Dr. Halil İbrahim Aşgın, çalışmaları yerinde inceleyerek yüklenici firma yetkililerinden bilgi aldı.
Şehrin tarihi ve kültürünü ilmek ilmek dokuduklarını dile getiren Başkan Halil İbrahim Aşgın, “Şu anda yürütülen çalışmada bu dokumanın bir ürünü. Şehrimizde tarihi kültürü yeniden ihya ediyoruz” dedi.
Bu anlamda çok somut adımlar attıklarını dile getiren Aşgın, “Geçtiğimiz günlerde Dikiciler Arastası’ndaki restorasyon çalışmaları başlamıştı. Kısa süre içerisinde orası tamamlanmış olacak. Aynı proje kapsamında Saat kulesine cephe olan tarihi dokunun da ayağa kaldırılması, cephe sağlıklaştırılmasıydı. Cephe sağlıklaştırma çalışmaları geçtiğimiz hafta başladı. Şu anda bölgedeki tüm çatıların ve dış cephelerin tarihi görünüme kavuşması, tadilatlarının ve onarımlarının yapılması için çalışmalarımız devam ediyor” diye konuştu.
Saat Kulesi’nin tarihi silüetine yeniden kavuşmaya başladığını vurgulayan Başkan Aşgın, “Proje sadece tarihi yapıların ayağa kaldırılması, tarihi görünüme kavuşturulması ile ilgili sınırlı değil. Bölgedeki tabelaları da tek sistem yapacağız. Şehrimize gelen misafirler 100 yıl önce Saat Kulesi’nin etrafı nasılsa onu görmüş olacak. Bu şehrin tarihi ve kültür hayatına yaptığımız önemli bir katkı. Proje 2 milyon liraya mal olacak. Bu yıl sonunda tamamlanması planlanıyor. Yeni yılda Saat kulemiz yeni görünümüne kavuşmuş olacak” ifadelerini kullandı.(İHA)

Tadilat ve onarımlarının yapılması için çalışmalar devam ediyor

REKLAM ALANI
REKLAM ALANI
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.