enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhpçorumçorum haberhaber merkeziçorum son dakikacorum son dakika
DOLAR
47,0555
EURO
53,9786
ALTIN
6.061,41
BIST
14.251,29
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Çorum
Parçalı Bulutlu
28°C
Çorum
28°C
Parçalı Bulutlu
Cuma Az Bulutlu
28°C
Cumartesi Parçalı Bulutlu
29°C
Pazar Parçalı Bulutlu
31°C
Pazartesi Parçalı Bulutlu
33°C

Kursiyerler Oğuzlar’a özgü yemek geliştirdi

Kursiyerler Oğuzlar’a özgü yemek geliştirdi
REKLAM ALANI
07.08.2022
195
A+
A-

Çorum’un Oğuzlar ilçesinde, halk eğitimi merkezinde açılan aşçı yardımcılığı kursunda yeni bir yemek çeşidi ortaya çıkartıldı. Oğuzlar’da yetiştirilen ve coğrafi işaret sahibi Oğuzlar cevizi, yeni yemeğin ana malzemesinden birisi oldu.
Oğuzlar Halk Eğitimi Merkezinde yetişkinler için açılan aşçı yardımcılığı kursunda kursiyerler, Oğuzlar ilçesine özgü olması hedeflenen ve ana malzeme olarak Oğuzlar cevizi ve patates kullanarak farklı bir yemek ortaya çıkardılar. Yemeğin sunumunda yerli erişte kullanılarak hazırlanan erişte-pirinç pilavı, yoğurt ve sebze süslemesi kullanılıyor.
Kursiyerler ile kurs usta öğreticisinin ortaya çıkardıkları Oğuzlar’a özgü cevizli kartol yemeği, Oğuzlar Halk Eğitimi Merkezinde düzenlenen törende Kaymakam Onur Alp Bıçakcı ile eşi, Belediye Başkanı Muzaffer Yıldırım, İlçe Milli Eğitim Müdürü Süleyman Atcıoğlu, Şube Müdürü Hikmet Dikimen, okul müdürleri ile misafirlerin beğenisine sunuldu.
Kaymakam Bıçakcı, yemeğin hazırlanışı hakkında bilgiler alarak, tadına baktığı ve kursiyerlerin “ilçeye özgü bir yemek” düşüncesinden hareketle ortaya konulan yemeği beğendiğini ifade ederek teşekkür etti.
Oğuzlar Belediye Başkanı Muzaffer Yıldırım da beğendiği bu yemeğin yaygınlaştırılması için tüm kursiyerlerden evlerinde de yemeğin yapılarak kullanımının artırılmasını istedi. Yemeğin tanıtımında da ellerinden geleni yapacaklarını ifade eden Yıldırım, Oğuzlar yemeği fikrini ortaya koymalarından dolayı usta öğretici ile kursiyerleri kutladı.(İHA)

REKLAM ALANI
REKLAM ALANI
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.