enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhpçorumçorum haberhaber merkeziçorum son dakikacorum son dakika
DOLAR
46,2750
EURO
53,7207
ALTIN
6.439,99
BIST
13.938,48
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Çorum
Az Bulutlu
24°C
Çorum
24°C
Az Bulutlu
Salı Parçalı Bulutlu
28°C
Çarşamba Parçalı Bulutlu
28°C
Perşembe Hafif Yağmurlu
27°C
Cuma Az Bulutlu
22°C

Hitit Çocuk Üniversitesi’nde mezuniyet heyecanı

Hitit Çocuk Üniversitesi’nde mezuniyet heyecanı
REKLAM ALANI
23.08.2024
11
A+
A-

Hitit Üniversitesi tarafından bu yıl altıncısı düzenlenen Çocuk Üniversitesi, mezunlarını uğurladı.
Hitit Üniversitesi Kadın ve Aile Sorunları Uygulama ve Araştırma Merkezi (HÜKAM) ile Sürekli Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezi işbirliğinde düzenlenen Hitit Çocuk Üniversitesi’nde mezuniyet töreni gerçekleştirildi. Bu yıl 2013, 2014 ve 2015 doğumlu 67 öğrencinin katıldığı Çocuk Üniversitesi’nde 2 hafta boyunca 17 farklı alanda ders verildi. Meslek Yüksekokulları Kampüsü Ethem Erkoç Konferans Salonu’nda düzenlenen mezuniyet töreninde konuşan Hitit Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ali Osman Öztürk, “Bu salon birçok heyecana şahit oldu ancak bugün en özelini yaşıyoruz” dedi.
Hitit Çocuk Üniversitesi’nde 12 Ağustos’tan bu yana 48 öğretim gönüllüsü tarafından 17 farklı dersin verildiğini kaydeden Rektör Öztürk, şöyle devam etti:
“İki hafta boyunca üniversitemizde misafir ettiğimiz çocuklarımız, anatomiden iş sağlığına, cimnastikten ebruya kadar abilerinin ve ablalarının koskoca bir yıla sığdırdıkları üniversite hayatının deneyimini ufacıkta olsa tadına baktılar. Geleceklerine yön vermek adına attıkları oldukça büyük bir adımın son gününde onları yalnız bırakmadığınız için sizlere şahsım ve üniversitem adına teşekkür ediyorum. Hitit Çocuk Üniversitesi mezunlarımızın bundan 15 yıl sonra da gerçek mezuniyetlerini alkışlamak üzere anne babalarını burada misafir etmekten mutluluk duyacağız.”
Çorum Belediye Başkan Yardımcısı Zübeyir Tuncel de Hitit Üniversitesi’nin başlattığı Çocuk Üniversitesi’nin tüm ülkeye örnek olacak nitelikte ve güzellikte olduğunu belirtti. Çocukların ilgi ve yeteneklerini geliştirmeleri için Çocuk Üniversitesi’nin çok değerli bir fırsat olduğuna dikkat çeken Tuncel, “Çocuklarımız, yaşayarak ve eğlenerek edindikleri yeni bilgi ve birikimlerini eğitimlerinin diğer süreçlerine yansıtma kabiliyeti kazanacaklardır. Tatil döneminde yapılabilecek bu güzel ve faydalı etkinliğe katılan tüm çocuklarımıza başarılar diliyor, her birinin gözlerinden öpüyorum” dedi.
Çorum Valisi Zülkif Dağlı ise, “Ben özellikle büyüklerle yaptığımız programlara nazaran daha çok enerji aldığımı ve şu anda çok mutlu olduğumu özellikle ifade etmek istiyorum. Çocuklarımız için hep beraber canla başla uğraşmak zorundayız. Görevim itibarı ile üçüncü ilde çalışıyorum. Böyle bir faaliyeti ilk defa burada gördüm ve özellikle bu güzel faaliyetten dolayı rektör hocam başta olmak üzere yardımcılarını ve tüm ekibi kutluyorum. İki haftanın da çok faydalı olduğuna inanıyorum. Aileleri ve çocukları kutluyorum. Çok iyi bir gelecek diliyorum” ifadelerini kullandı.
Törende Hitit Çocuk Üniversitesi’nin düzenlenmesine katkı sağlayan akademik ve idari personele teşekkür belgelerinin verilmesinin ardından öğrenciler diplomalarını alarak kep attı.(İHA)

REKLAM ALANI
REKLAM ALANI
ETİKETLER: , , ,
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.