enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhpçorumçorum haberhaber merkeziçorum son dakikacorum son dakika
DOLAR
46,4437
EURO
53,5121
ALTIN
6.448,67
BIST
14.421,15
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Çorum
Az Bulutlu
28°C
Çorum
28°C
Az Bulutlu
Cuma Hafif Yağmurlu
21°C
Cumartesi Hafif Yağmurlu
21°C
Pazar Az Bulutlu
25°C
Pazartesi Parçalı Bulutlu
25°C

HATTUŞA’YA LAVANTA BAHÇESİ

HATTUŞA’YA LAVANTA BAHÇESİ
REKLAM ALANI
01.07.2020
597
A+
A-

Anitta’nın Laneti olarak tarihi literatüre geçen ve zorlu bir kuşatma sonrasında tüm Hattuşa’ya yabani ot tohumu ektirdiğini söyleyen Kral Anitta’dan 4 Bin yıl sonra Boğazkale Kaymakamlığı Hattuşa’nın Lavanta bahçelerine dönüşmesini sağladı.
Hitit Medeniyetinin Başkenti Hattuşa ve Hattuşa’nın en önemli tarihi noktalarından biri olan Yazılıkaya açık hava tapınağının önünde bulunan bozkır alan Boğazkale Kaymakamlığının hayata geçirdiği ’Lavanta Kokan Başkent: Hattuşa’ projesi ile lavanta bahçesine dönüştürüldü. Şu ana kadar 60 dönümlük alanda dikimi yapılan lavanta fidanları yıl sonuna kadar yapılacak dikimler ile 130 dönüme ulaşacak.
Yazılıkaya açık hava tapınağına oluşturulan seyir terasının önünde bulunan alana Boğazkale Kaymakamlığı tarafından Lavanta Bahçelerine 6 bin lavanta fidanı daha ilave edildi. UNESCO Dünya Kültür Mirasında bulunan tarihi mekanların görümünün güzelleştirilmesi ve atıl olarak bulunan bozkır alanların tıbbi ve aromatik bitkiler sayesinde bölge ekonomisine kazandırılması amacıyla Boğazkale Kaymakamı Yunus Ataman tarafından hayata geçirilen proje ile yeni bir çehre kazanmış oldu.
Kaymakamlık tarafından yapılan proje ile 4 bin yıl önce kral Anitta tarafından ektirilen yabani ot tohumları yerini hoş görünümleri ve güzel kokularıyla yeni bir ortam oluşturacak olan lavanta bahçelerine bırakmış oldu. Lavanta bahçelerinin ve seyir terasının tamamlanmasının ardından nasıl bir manzara oluşturulacağına dair görseller ise beğeni aldı.(İHA)

REKLAM ALANI
REKLAM ALANI
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.