enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhpçorumçorum haberhaber merkeziçorum son dakikacorum son dakika
DOLAR
47,1997
EURO
53,9374
ALTIN
6.157,19
BIST
14.015,85
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Çorum
Parçalı Bulutlu
30°C
Çorum
30°C
Parçalı Bulutlu
Pazartesi Parçalı Bulutlu
33°C
Salı Parçalı Bulutlu
32°C
Çarşamba Açık
31°C
Perşembe Hafif Yağmurlu
29°C

Çorum’da ”Cumhuriyet” Çoşkusu

Çorum’da ”Cumhuriyet” Çoşkusu
REKLAM ALANI
29.10.2022
153
A+
A-

Cumhuriyet Bayramı 99. yıldönümü Çorum’da törenlerle kutlandı.
Kadeş barış meydanındaki kutlama töreninde bir konuşma yapan Vali Mustafa Çiftçi, Türkiye Cumhuriyeti’nin kurulmasıyla Anadolu topraklarının yeniden bir doğuşa sahne olduğunu söyledi.
Anadolu’yu işgal edip milletimizi tarih sahnesinden silmek isteyen batılı emperyalistlerin planlarının istiklal mücadelesiyle bozulduğunu dile getiren Vali Çiftçi, “Yeniden diriliş ile milletimiz, Anadolu’da tekrar hür ve bağımsız devlet kurduğunu dünyaya ilan ederek milli tarihimizde yeni bir sayfa başlatmıştır. Osmanlı Devleti’nin varisi olan Türkiye Cumhuriyeti kısa sürede yaptığı atılımlarla hürriyet ve bağımsızlığını pekiştirmiş, mazlum ve mağdur milletlerin umudu haline gelmiştir. Eski ile yeninin, doğu ile batının, geçmiş ile geleceğin, yerel ile evrenselin, klasik ile çağdaşın buluşma ve kaynaşma noktası olan Anadolu’da Cumhuriyetin en güçlü teminatı şüphesiz gençler olacaktır. Onların umutları, hayalleri ve inançlarıyla yarınlarımız daha aydın, huzurlu, güvenli ve müreffeh olacaktır. Maneviyatımıza ve asli köklerimize bağlı kalarak istikbale emin adımlarla yürüyeceğiz. Birlik ve dirliğimizi muhafaza edeceğiz. 2023, 2053 ve 2071 hedeflerimize mutlaka ulaşacağız” dedi.
Program günün anlam ve önemini belirten şiirlerin okunması, Hitit üniversitesi Jimnastik kulübü öğrencileri ve halk oyunları gösterileri, ödül töreni kortej geçişinin ardından sona erdi.
Programa İl Jandarma Komutanı Kd. Alb. İlhan Uzunoğlu, Cumhuriyet Başsavcısı Ahmet Bektaş, Belediye Başkan Vekili İsmail Yağbat, daire aimerleri, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.(İHA)

REKLAM ALANI
REKLAM ALANI
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.