enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhpçorumçorum haberhaber merkeziçorum son dakikacorum son dakika
DOLAR
46,6411
EURO
53,3062
ALTIN
6.041,86
BIST
14.183,21
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Çorum
Parçalı Bulutlu
29°C
Çorum
29°C
Parçalı Bulutlu
Salı Açık
30°C
Çarşamba Açık
30°C
Perşembe Parçalı Bulutlu
33°C
Cuma Az Bulutlu
31°C

Bu proje Çorum’un silüetini değiştirecek

Bu proje Çorum’un silüetini değiştirecek
REKLAM ALANI
27.11.2021
347
A+
A-

Çorum’da çeşitli kaynaklarda 500 yıl önce var olduğu belirlenen ancak akıbeti bilinmeyen bedestenin benzerinin yapımı için başlatılan çalışmalar sürüyor.
Çorum Belediyesi tarafından Recep Tayyip Erdoğan Caddesi üzerinde inşasına başlanan bedesten ve yer altı otoparkı projesi’nin temel kısmı tamamlandı. Tamamlandığında kentin sosyal ve ticaret hayatına önemli katkılar sağlayacak olan bedesten projesinde çalışmalar tüm hızıyla devam ediyor.

’Bedesten 32 milyon lira harcama ile tamlanacak’
211 araçlık çok katlı yer altı otoparkının da yer aldığı proje bitirildiğinde şehir içi araç trafiğini ve araç park sorununu da önemli oranda rahatlatmış olacak. 4 katlı ve 11 bin 726 metrekare alana sahip binada 25 iş yeri ile 211 araç kapasiteli otopark hizmet verecek.
Belediye Başkanı Dr. Halil İbrahim Aşgın’ın seçim dönemi taahhütleri arasında yer alan Bedesten projesinde 25 dükkân yer alacak. Ahilik geleneğinin de yaşatılacağı Bedesten projesi 2022 yılında tamamlanarak hizmete girecek.
Recep Tayyip Erdoğan Caddesi üzerinde 4 bin 300 metrekare arsaya inşa edilen projeyle, Çorum’a ticari açıdan katkılar sağlayıp, yeraltı otoparkıyla da trafiğin rahatlatılması hedefleniyor.

REKLAM ALANI

’Proje 2022 yılında tamamlanacak’
Bedesten inşaatında incelemelerde bulunduktan sonra bir açıklama yapan Belediye Başkanı Dr. Halil İbrahim Aşgın “Bedesten ve yer altı otoparkı projemiz hızla ilerliyor. Şehrimizin adeta silüetini değiştirecek olan bu proje aynı zamanda kentimize ticari anlamda da önemli katkılar sağlayacak. Bedesten’in içerisinde yöresel yemek lokantaları, el işi ürünler, hediyelik eşyalar gibi şehrin kültürüne katkı sağlayacak 25 dükkan yer alacak. Bununla birlikte 2 katlı ve 211 araç kapasiteli yer altı otoparkı da hemşehrilerimizin hizmetinde olacak. İnşallah 2022 yılı içerisinde çalışmalarımızı tamamlayacağız” şeklinde konuştu.(İHA)

REKLAM ALANI
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.