enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhpçorumçorum haberhaber merkeziçorum son dakikacorum son dakika
DOLAR
46,2690
EURO
53,5644
ALTIN
6.277,08
BIST
13.938,48
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Çorum
Parçalı Bulutlu
28°C
Çorum
28°C
Parçalı Bulutlu
Cumartesi Hafif Yağmurlu
22°C
Pazar Hafif Yağmurlu
20°C
Pazartesi Parçalı Bulutlu
24°C
Salı Parçalı Bulutlu
28°C

SADRAZAM TORUNLARI OSMANCIK’TA

SADRAZAM TORUNLARI OSMANCIK’TA
REKLAM ALANI
09.09.2020
177
A+
A-

Osmanlı İmparatorluğu döneminde 2 dönem sadrazamlık yapan Baltacı Mehmet Paşa’nın torunları Beyrut’tan Çorum’un Osmancık ilçesindeki dedelerinin köyünü ziyarete geldi.
Osmanlı İmparatorluğu döneminde 25 Aralık 1704 3 Mayıs 1706 ve 18 Ağustos 1710 – 20 Kasım 1711 dönemlerinde iki defa sadrazamlık yapmış, Prut Savaşı kahramanı Osmanlı veziri Baltacı Mehmet Paşa’nın torunları Balkan Hassan Baltacı ve Amneh Hassan Baltacı ile eşi Rabie Elmasri ve çocukları Lübnan’ın Beyrut kentinden Osmancık’a geldi.
Osmancık’ta bir dizi ziyaret gerçekleştiren Baltacı ailesi Osmancık Belediye Başkanı Ahmet Gelgör’ü de ziyaret etti. Ziyarette Başkan Gelgör, “Tarihimizde önemli yeri olan Kaptan-ı Derya ve Sadrazam Baltacı Mehmet Paşa’nın torunları ile yıllar sonra bağ kurduk. Lübnan’ın Beyrut kentinde yaşayan ve halen Baltacı soyadını kullanan torunları; Balkan Hassan Baltacı ve Amneh Hassan Baltacı ile eşi Rabie Elmasri, beraberinde çocukları Shoukran Baltacı ve Reem Baltacı ata toprakları Osmancık’a ziyarette bulundular. Baltacı ailesi ile bağ kurmaktan ve onları ilçemizde konuk etmekten onur duydum. Osmancık’tan Beyrut’a uzanan tarihi bağ yeniden kuruldu” ifadelerini kullandı.
Dedelerinin doğduğu Osmancık’a bağlı Baltacı Mehmet Paşa Köyü’nü ve Koyun Baba türbesi ziyaret eden Baltacı ailesinin İstanbul-Samsun D-100 karayolu üzerinde bulunan Baltacı Mehmet Paşa heykelinin önünde hatıra fotoğrafı çektirdikten sonra ilçeden ayrıldı.(İHA)

REKLAM ALANI
REKLAM ALANI
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.